måndag 16 januari 2012

Stjärnorna på galan

Idag blir det lite gala. Igår var det ju nämligen Golden Globes 2012. Och kläder innebär ju design och mångfald. På galor brukar man förvisso kunna se rätt snabbt vilken färg det är som gäller just nu och vad som är hett.

Med några få undantag verkar det som att slips kräver mer än fluga. Fluga är hett oavsett, medan om du har slips bör det vara med eftertanke;

 Viggo Mordensen, en liknande slips kan inte vara allt för svårt att hitta på second hand. Han bär sin MLK-pin, vilket hade kunnat betyda Marxist-leninistiska kampförbundet, iallafall om han nu befunnit sig i Sverige på 70-talet, men här är det ju Martin Luther King. Ewan McGregor har istället valt en smal slips á la 60-tal. De är inte lika lätta att loppisfynda eftersom smala slipsars popularitet ökat de senaste åren.

Annars var gult en populär färg i årets upplaga av galan. Mireille Enos bär Naeem Khan. 
 Naeem Khan är en amerikansk designer, som startade sitt märke runt 2003. Michelle Obama bar hans design på sin första State Dinner. Nu tycker jag ju inte att det gör någonting bättre, jag är nämligen rätt övertygad om att om du nu måste ha gult, så kan du säkerligen hitta en finare klänning på till exempel Old Touch.
Och så har vi två blå varianter;


Emily Deschanel i en knallblå skapelse från BCBG Max Azria och Kelly Osbourne som bär Zac Posen. Max Azria är en fransk designer och BCBG, som han startade i slutet på 80-talet, står för bon chic, bon genre. Nu är jag inte fransktalande, men fritt översatt; bra stil - rätt attityd. Zac Posen är en amerikansk designer, vars klänningar visats på diverse utställningar. Hans genombrott kom med en klänning han designat åt Naomi Campell. Dock var det väl kanske inte klänningen i sig, som resulterade i genombrottet - utan mer att den rosa skapelsen vandrade från bärare till bärare. 
     Nåväl, Emilys klänning ser till och med mer ut att vara av polyester än siden, och det är bara att leta bland sent 70-tal - 80tals-klänningarna på second handbutiken. Sprätta bort axelvaddarna och snöra upp midjan lite snett. Kellys klänning är så klassisk att även den går att hitta en liknande av, bland bortlämnade balklänningar.


(bilder: skärmdumpar från: Hollywoodreporter och Moviefone.)

Golden Globe i svensk press: AB, Expressen, DN, SvD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Art déco och Auctionet

Auktionssajten Auctionet har startat en youtube-kanal. Bland 7 st klipp så finns där bland annat ett där du kan lära dig lite om Lisa Lars...