måndag 23 januari 2017

Formexmässan våren 2017

Det tar ett tag att smälta alla intryck från vårens formexmässa, men jag tänkte att jag skulle visa vinnarna av Formex Formidable, som blev inga mindre än Daniel Debiasi och Federico Sandri, för Stelton.


Folkets val gick till Carina Seth Andersson, för Skrufs glasbruk


Min favorit var påslakansetet från Juna, med mönster formgivet av Nanna Ditzel.





söndag 15 januari 2017

Helgens loppisbesök

Jag tänkte att jag passar på att visa lite bilder från helgens loppisbesök på PMUs loppis. Det är en evighet sedan jag var där sist, känns det som. Mest beroende på att jag inte gillar att de ändrat prissättningssystemet. Jag tycker det är superlökigt med priser som 39 kr istället för 40 osv. Jag tycker även att de, precis som alla andra loppisar som envisas med värderingar istället för enhetliga priser, har blivit för dyra för att det ska vara roligt. Men alla är ju inte som jag och det är en rätt stor butik, så blir ni sugna på att åka dit, så gör det!



Jo, jag vet, ni ser skärbrädan som det ibland brukar påstås att Svenskt Tenn har sålt, jaja. Här kostar den 250 kr.



29 kr/st kostar de här vinglasen.


Och 49 kr/st kostar dessa djupa tallrikar från Rörstrand av Jackie Lynd



Jaja, nypriset ligger på det dubbla - om de säljs fortfarande.


145 kr för ett glas, ett remmare.


Den där golvlampan. Ja, jag vet att ni ser den.  Cottex-lampan, den flerarmade. Nåja, 1500 kr vill de ha för den. 


Då ska vi se, de supercharmiga fåtöljerna kostade 79 kr(!),  de översta stolarna kostade 295 kr och stolarna längst bak tror jag kostade 99 kr.


Själv köpte jag ett örngott med färgglada krokusar på, samt Bea Uusmas bok om Ingenjör Andrées expedition mot Nordpolen.

torsdag 12 januari 2017

Chokladbulleletandet ledde till Genio Antica

Vi var på jakt efter chokladbullar. Det här med smarrigheter som bullar + choklad, är inte det vanligaste i Tokyo. Det ser så mumsigt ut, men oftast är det som ser ut som choklad, någon form av bönklet eller sesamjox. Nåja, i Shibuya råkade vi även snubbla över Genio Antica, en supermysig butik.



Allt hade väl inte sån jättemycket ålder, men äggkartongerna är iallafall i retrostil. Priset - 300 yen, eller som jag avrundar det till; 30 kr.


Tintinmuggen som sticker upp, bakom Nalle Puh, har en prislapp som 
visar ca 150 kr.




Den lilla blå-vita dockservisen i mitten kostade kring 180 kr och tavlorna i bakom hade en prislapp som visade 3800 yen.






tisdag 10 januari 2017

Samlare

I samband med antikmässan delas ju The Collector's Award ut. I kategorin Årets samlare är bland annat Star Wars-samlaren Mattias Rendahl nominerad - ihop med Markus Dimdal (Rörstrands art nouveau) och Bernhard Svensson (Lisa Larssons keramik). Mattias Rendahl har ju gett ut boken A New Proof -  Kenner Star Wars packaging design 1977–1979 som följd av sitt samlande.
    När jag hängde i Japan så var jag väl inte så där jättefokuserad på Star Wars-prylar, men jag letade igenom bildarkivet och fann dessa bilder,


Eftersom jag avrundar uppåt och räknar 100 yen som 10 kr, så skulle denna 
Obi-Wan, kosta ungefär 150 kr.


Och denna Darth Maul skulle kosta kring 100-lappen.




Jag passar även på att länka till ett tidigare inlägg om Star Wars


onsdag 4 januari 2017

Halloween - Tokyo

Ok, jag befann mig ju i Tokyo när de firade Halloween. Det kanske inte har så mycket med design att göra lika mycket som att det var fascinerande. Vi hängde lite i bland annat i Roppongi och Shibuya. Och ja, så här såg det/vi ut.


Tex så joinade jag ett "Boy band". Tycker att killarna var grymma på att posera.



Lite utsikt från vårt "förpartaj"




Trottoarträngseln såg ut så här ungefär.


De här killarna blev stoppade för att bli plåtade ungefär hela tiden. 


Visar lite så där hur många som var ute och rörde på sig.



söndag 1 januari 2017

The Good Scrap

Så, när vi sprang runt och letade efter Lisa Larson-butiken så sprang vi förbi en trevlig affär som heter The Good Scrap och som även den ligger i Shibuya, Tokyo.
Nu såg jag inte till någon personal eller andra kunder, så jag kunde inte fråga något, men ja, stölder är definitivt inte vanligt förekommande i Tokyo, som en jämförelse.



Känner tyvärr inte till denna design, men jag tror att det är ett japanskt företag. Sdi Fantasia - nypriset ligger på kring 34500 yen, vilket jag avrundar uppåt till 3400 kr och här kostar den 980 kr. 


Och om någon tror att denna lampa är tex italiensk design, så tror den fel. Lampan är japanskt 70-tal från Yamagiwa och kostar här 2300 kr.


En Rodin-replica av "Tänkaren" kostar i runda slängar 1600 kr. 


Kanske en brevvåg för 780 kr?


Eller en Olympia-skrivmaskin för 1600 kr?

Om jag tror att de Shabby Chic:ar till sina föremål, så är svaret ja, det tror jag. Men det är en klart trevlig och mysig liten butik att kika in i.