Om mig

När man minst anar det, så sitter man här med en Fil. Kand. i Konstvetenskap och ett visst mått av kunskaper hämtade från Estetikens källa.
Någonstans där i mitten insåg jag att jag utan vidare kunde plocka fram en stor passion för tidsdokument av alla former. Allt från det konst och estetik innebär till produktplaceringen i böcker och filmer vidare till layout, design och vintage, men även språket.
Så för att göra det enkelt har jag valt att samla på allt, som jag tycker är fint. Detta tar mig in i loppisen, second hand-butikens och antikaffärens värld. Ibland flirtar jag även lite med antikmässor, auktionshus och Tradera.
Men allt handlar inte om att... handla... det mesta handlar om att lära - att få insupa kunskap om dessa vackra föremål och tingestar.
Jag har tidigare arbetat med tv-programmet Antikdeckarna och nu arbetar jag så smått på ett auktionshus, men jag är alltid öppen för kreativa förslag.
På fritiden roar jag mig med att närma mig den där magisterexamen' i konstvetenskap, som min storebror försöker muta mig till att ta. Det är för övrigt samma storebror som kallar mig Monkan - något jag inte alls heter, men som ändå passar mig rätt bra.

Favoritkonstnärer: Marcel Duchamp och Petter Thoen
Favoritkläddesigner: Vem kan motstå Gunilla Pontén?! Pucci, för mönstret och lusten och så Moschino, för humorn.
Favoritmöbeldesigner: Gillar man plast, så gillar man Panton. Vill man sitta som Ingmar Bergman så gillar man Eames' Lounge Chair. Har man en lätt förkärlek till italienskt, så rekommenderar jag Aldo Tura. Personligen har jag svårt att argumentera emot Gillis Lundgrens storhet, ja, ni vet han som ritat Billy Bokhylla.
Favoritförfattare: August Strindberg, Merri Vik och tusen andra
Mästarna inom tv- och filmkonst: För bara några dagar sedan satt jag och diskuterade att filmerna om kommissarie Winter var väldigt snyggt filmade, men annars är det ju alltid; Pedro Almodóvar. Men ja, det är klart att det är ett stilla nöje att se Hitchcocks arbeten. Och naturligtvis kan man ju inte låta bli att gotta sig i Sex and the City och försöka pricka in rätt designer till rätt sko. Vilket för mig in på en annan hobby jag har; När jag ser på tv eller film - låter jag ögonen vandra fritt och söka rätt på alla IKEAföremål som finns i kulisserna.Art déco och Auctionet

Auktionssajten Auctionet har startat en youtube-kanal. Bland 7 st klipp så finns där bland annat ett där du kan lära dig lite om Lisa Lars...