onsdag 23 augusti 2017

Formex, Nordic Space


Så har Formexmässan slagit upp dörrarna för säsongens mässa. Jag har tillbringat dagen med att traska runt mellan montrarna och fått möta design av alla de olika slag. Så medan jag smälter alla tankar så slänger jag upp några suddiga mobilbilder på några detaljer som jag passerade.


ARTEKIA • katarinahamilton: Jag vet inte om det går att läsa vad som står, men en textil som är praktisk att ha till hands


KLONG: Det finns ju vattenkannor och så finns det vattenkannor. Denna är designad av Mats Broberg och Johan Ridderstråle. 


SKULTUNA: Skultuna gör inte enbart mässing, de gör även silver och sedan några år tillbaka så har de tagit upp produktionen, efter Ystad Metall, av ljusstaken Liljan.


SKRUFS GLASBRUK: Pallo svart, som är nominerad till Formex Formidable och designad av Carina Seth Andersson


ERIKA TUBIN: Känd för sin "trassliga" design, här med lite underhållande disktrasor.
IB LAURSEN: När du inte vill att julgranen ska vara grön.


JOY ZANDÉN: Så äntligen kanske folk får upp ögonen för makalösa Joy Zandén. Jag är säker på att du redan känner till både Jessica och Philip och det är Jessica som har rott det här projektet i hamn. Som kuriosa så kan det nämnas att Jessica berättade att alla dessa glas finns i vitrinskåpet där hemma. 


ROSENDAHL: Och ja, jag föll som en fura för denna kub till ljusstake i stål, dekorerad med Nanna Ditzels mönster "kors och tvärs".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Art déco och Auctionet

Auktionssajten Auctionet har startat en youtube-kanal. Bland 7 st klipp så finns där bland annat ett där du kan lära dig lite om Lisa Lars...