söndag 28 augusti 2016

Formexmässan - del 2


Innan jag återkommer med mina favoriter så passar jag på att lägga upp lite fler bilder. 


Estelle-Morris, som bjuder på William Morris i olika versioner.


Eva Solo, som visar den trendiga grå färgens accentfärger.


Sagaform, som skapat en mysig drinkhörna i samband med att de lanserar sina isglas. Dvs formar du fyller med vatten, in i frysen och så vips har du glas du inte behöver diska.


Rosendahl,  som jag garanterat kommer att återkomma till, men som här presenterade Björn Wiinblads julkollektion.


Och visst bjöd Rosendahl, på fler nyheter; Kay Bojesens flodhäst har blivit målad med griffeltavelfärg, så du själv kan klottra på den - perfekt för både vuxna och barn, tänker jag.


Kähler, har funnits sedan 1839 och på Tivoli i Köpenhamn har de en egen restaurang. Här visas lite juldekorationer, samt - i bakgrunden - deras Omaggio-vaser, designade av Jelena Schou Nordentoft och som håller på att bli en modern klassiker. Tex sålde jubileumsvasen slut i ett nafs och för den 50 cm höga varianten ligger andrahandsvärdet på många tusenlappar.


Göteborgsfabrikerna har startat upp en nyproduktion av Thomas Dams lyckotroll.  Värt att nämna är att 5% av omsättningen på det de säljer i sin webbshop donerar de till cancerforskning.


Puckator, visade upp dessa ursöta mopsar.


De kallar honom designprinsen och jag läste i expressen att Carl-Philip hade besökt Formex under torsdagen. Här syns han med Oscar Kylberg, hos Stelton.

Och så har vi ananasen.


Dödskallar från Orrefors, jag tror att det egentligen är ljuslyktor, men användningsområdet kan ju variera.


Lägg märke till soppterrinen från Mateus, vem vill inte ha en orange soppterrin?! Den gröna, läckra vasen är från AEO, Porslinsfabriken i Lidköping.
Målerås och Mats Jonasson och i bakgrunden Liljan, en design som Skultuna nu har tagit över. Håll även ögonen öppna för Ludvig Löfgren, som gjort dödskallarna för Orrefors, men som numer jobbar för Målerås.


Lirare som denna gick att se lite överallt - uppstoppade djur, kanske en trend.


Bara för att Glada Kossan är så charmiga  med sin idé om att sprida glädje.


Även hos Edelweiss är det juligt.


Kuddar från Greyski Art, minns dessvärre inte vem återförsäljaren var.


Och så till sist, grått och färgglatt hos Le CreusetInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Art déco och Auctionet

Auktionssajten Auctionet har startat en youtube-kanal. Bland 7 st klipp så finns där bland annat ett där du kan lära dig lite om Lisa Lars...