söndag 2 december 2018
Stockholm Furniture & Light Fair instiftar ett nytt designpris
Möbel- och belysningsmässan Stockholm Furniture & Light Fair instiftar ett nytt designpris – Born Classic – i samarbete med auktionshuset Bukowskis som utgör jury. Utmärkelsen går till en möbel eller belysning som har kvaliteter att bli morgondagens designklassiker. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra god hållbar design.
Stockholm Furniture & Light Fair har instiftat ett nytt designpris - Born Classic - som går till en ny produkt formgiven av en designer eller tillverkad av en producent från Skandinavien.
- Det görs mycket god formgivning som håller hög kvalitet, är hållbar och är innovativ i Skandinavien idag. Det vill vi uppmärksamma och uppmuntra och vi är mycket glada över att Bukowskis kommer att agera jury. Vi tror att deras experter kan ge nya perspektiv på hur vi ser på design. Och det ska bli mycket spännande att se och höra varför de tror att just de nominerade produkterna har sådana kvaliteter att de kanske säljs på Bukowskis längre fram, säger Cecilia Nyberg, projektchef, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week.
- Det är glädjande att Stockholm Furniture & Light Fair vill instifta detta prestigefulla pris och Bukowskis är stolta över att presentera en jury som lyfter fram hållbar design ur flera perspektiv med olika bakgrund och erfarenhet. Kvalitet och hållbarhet har alltid varit ledord för Bukowskis och vi hoppas att detta pris uppmuntrar fler unga formgivare att vara kreativa och nyskapande, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv”, säger Björn Extergren, försäljningschef Bukowskis.
Expertjuryn från Bukowskis utgörs av:
Eva Seeman: har studerat på Christie’s i London och arbetar sedan 1987 som Ansvarig specialist för design och modernt konsthantverk på Bukowskis.
Henrik Åberg: är utbildad konsthistoriker och arbetar på Bukowskis som specialist inom möbler och konsthantverk med över 20 års erfarenhet i branschen.
Jonatan Jahn: arbetar på Bukowskis som specialist inom design och modernt konsthantverk och besitter betydande erfarenheter från MoMA i New York och Nationalmuseum i Stockholm.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
-
Tänkte att jag skulle bygga ut arkivet över glasetiketter med Orrefors. Det blir ju lite komplicerat kanske då flertalet glasbruk ingår i sa...
-
Bland mina kataloger och broschyrer fann jag en liten sammanställning över alla muminmuggar (från Arabia) med årtal och namn, så jag har pa...
-
Jag tänkte att vi skulle reda ut det här med glaskannorna, en gång för alla. Den gröna till vänster är en kanna från Lindshammar glasbr...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar